Mijn ervaring met wonen in een schilderswoning

In mijn vorige bericht had ik het over de algemene ervaring van het samenwonen met een schilder in Purmerend. Dit bericht gaat over de specifieke ervaring van het wonen in een schilderswoning. Mocht je het gemist hebben, hier is dat bericht. Laten we het eerst hebben over hoe het is om met een schilder samen te wonen. Als je het aankunt, is dit een interessante en lonende manier van leven. Er zijn echter ook voor- en nadelen aan deze levensstijl. Voordat we in detail treden, eerst enkele belangrijke zaken: – Schilderen is voor de meeste schilders een hobby. Ze hebben altijd werkprojecten gaande op een gegeven moment, het schilderen van hun huis wordt secundair in hun leven. Zoals u zich kunt voorstellen, hebben ze niet echt tijd of energie om te zorgen voor al het andere dat onderhoud of onderhoud nodig heeft in uw huis naast het schilderen van het een keer in de zoveel tijd.

Schilder Purmerend

Schilderen is een kunst en een vaardigheid

Schilderen is een vaardigheid die jaren oefening vergt om er echt goed in te worden. Voor de meeste schilders is het een hobby, dus hebben ze niet echt de tijd om er echt goed in te worden. Ze hebben alleen tijd om een beetje te schilderen en dan moeten ze verder met het volgende project. Dat is de aard van het vak. Naast oefening en ervaring zijn er een paar vaardigheden die een schilder een voorsprong geven op de rest van ons. Ze kunnen het sneller, met meer precisie en minder fouten. Ze hebben ook een zeer goed gevoel voor kleur, zodat ze kleuren kunnen maken die wij met ons kleurenpalet niet kunnen creëren. En ten slotte hebben ze een zeer goed gevoel voor ruimte. Ze weten hoeveel verf ze nodig hebben om een oppervlak te bedekken, ze weten waar ze de verf moeten aanbrengen om het beste resultaat te krijgen en ze hebben een goed gevoel voor wat ze moeten weglaten om het schilderij er natuurlijk uit te laten zien. Schilderen is een kunst en een vaardigheid die jaren oefening vergt om er echt goed in te worden. Voor de meeste schilders is het een hobby, dus ze hebben niet echt de tijd om er echt goed in te worden. Ze hebben alleen tijd om een beetje te schilderen en dan moeten ze verder met het volgende project. Dat is de aard van het vak. Naast oefening en ervaring zijn er een paar vaardigheden die een schilder een voorsprong geven op de rest van ons. Ze kunnen het sneller, met meer precisie en minder fouten. Ze hebben ook een zeer goed gevoel voor kleur, zodat ze kleuren kunnen maken die wij met ons kleurenpalet niet kunnen creëren. En ten slotte hebben ze een zeer goed gevoel voor ruimte. Ze weten hoeveel verf ze nodig hebben om een oppervlak te bedekken, ze weten waar ze de verf moeten aanbrengen om het beste resultaat te krijgen en ze hebben een goed gevoel voor wat ze moeten weglaten om het schilderij er natuurlijk uit te laten zien. Schilderen is een kunst en een vaardigheid die jaren oefening vergt om er echt goed in te worden. Voor de meeste schilders is het een hobby, dus ze hebben niet echt de tijd om er echt goed in te worden. Ze hebben alleen tijd om een beetje te schilderen en dan moeten ze verder met het volgende project. Dat is de aard van het vak. Naast oefening en ervaring zijn er een paar vaardigheden die een schilder een voorsprong geven op de rest van ons. Ze kunnen het sneller, met meer precisie en minder fouten. Ze hebben ook een zeer goed gevoel voor kleur, zodat ze kleuren kunnen maken die wij met ons kleurenpalet niet kunnen creëren. En ten slotte hebben ze een zeer goed gevoel voor ruimte. Ze weten hoeveel verf ze nodig hebben om een oppervlak te bedekken, ze weten waar ze de verf moeten aanbrengen om het beste resultaat te krijgen en ze hebben een goed gevoel voor wat ze moeten weglaten om het schilderij er natuurlijk uit te laten zien.

Schilderen is een vuile zaak

Schilders zitten altijd onder de verf. Ze hebben nooit schone kleren aan en hebben altijd emmers, kwasten en rollers onder de verf op de vloer of op de werkbank staan. Ze moeten alles schoon houden, anders raakt de verf besmeurd en verpest. Dat is een van de redenen waarom ze een tweede verfkamer hebben die meestal buiten is, zodat ze de apparatuur in een andere ruimte kunnen bewaren dan hun schilderkleren, zodat alles schoon blijft en er goed uitziet. Dat vereist een beetje georganiseerde ruimte. Dat is ook een deel van de reden waarom schilders meestal in een huis wonen dat al ontworpen is om te schilderen. Schilderen is vuil werk, dus de meeste schilders geven niet echt om interieurdesign. Ze houden het interieur tot een minimum beperkt, ze geven niet echt om de inrichting van hun huis. Op die manier is het een leuke afwisseling om in een huis te wonen dat niet probeert indruk op je te maken met design of voorzieningen. Schilderen is vies werk, dus de meeste schilders geven niet echt om interieurdesign. Ze houden het interieur tot een minimum beperkt, ze geven niet echt om het ontwerp van hun huis. Op die manier is het een leuke afwisseling om in een huis te wonen dat niet probeert indruk op je te maken met design of voorzieningen. Schilderen is vies werk, dus de meeste schilders geven niet echt om interieurdesign. Ze houden het interieur tot een minimum beperkt, ze geven niet echt om het ontwerp van hun huis. Op die manier is het een leuke afwisseling om in een huis te wonen dat niet probeert indruk te maken met design of voorzieningen.

Schildersgeur kan sterk zijn.

Schilders, vooral binnenschilders, werken vaak met latexverven die een sterke geur hebben. Vooral tijdens het uitharden ruikt latexverf naar sokken. Schildersgeur kan sterk zijn. Als de schilder zijn lichaamsgeur niet verzorgt door regelmatig te douchen en zijn kleren te wassen, kan de geur in uw huis blijven hangen en moeilijk weg te krijgen zijn. U merkt het misschien het meest als ze in de buurt zijn, maar het kan ook merkbaar zijn in andere delen van uw huis als ze weg zijn. Schildersgeur kan sterk zijn. Als de schilder zijn lichaamsgeur niet verzorgt door regelmatig te douchen en zijn kleren te wassen, kan de geur in uw huis blijven hangen en moeilijk weg te krijgen zijn. U merkt het misschien het meest als ze in de buurt zijn, maar het kan ook merkbaar zijn in andere delen van uw huis als ze weg zijn. Schildersgeur kan sterk zijn. Als de schilder zijn lichaamsgeur niet verzorgt door regelmatig te douchen en zijn kleren te wassen, kan de geur in uw huis blijven hangen en moeilijk weg te krijgen zijn. U merkt het misschien het meest wanneer ze in de buurt zijn, maar het kan ook merkbaar zijn in andere delen van uw huis wanneer ze weggaan.

Conclusie

Laten we dit alles samenvatten. Er zijn voor- en nadelen aan samenwonen met een schilder. Schilderen is een vaardigheid en een kunst, het is vies en het kost veel tijd om er goed in te worden als je een gewone schilderklus hebt. Je moet misschien wonen op een plek die al geschilderd is of op een plek waar momenteel geschilderd wordt. En je moet natuurlijk wel tegen de geur van de schilder kunnen. Er zijn voor- en nadelen aan samenwonen met een schilder. Schilderen is een vaardigheid en een kunst, het is vies en het kost veel tijd om er goed in te worden als je een gewone schilderklus hebt. Je moet misschien wonen op een plek die al geschilderd is of op een plek waar momenteel geschilderd wordt. En natuurlijk moet je goed tegen de geur van de schilder kunnen.

Navigation